24.hu: saját jelölt nélkül fut neki a Fidesz a dunaújvárosi időközi választásnak

24.hu: saját jelölt nélkül fut neki a Fidesz a dunaújvárosi időközi választásnak

A Dunaferr dunaújvárosi üzemének bejárata (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A február 16-i dunaújvárosi időközi parlamenti választáson nem lesz fidesz–KDNP-s jelölt a szavazólapon a Fejér megyei 4-es választókerület egyéni képviselőhelyéért indulók között, a kormánypártok a megmérettetésen induló Molnár Tibort, Inárcsa polgármesterét támogatják az időközi választásig hátralévő bő egy hónapos kampányban – írja információira hivatkozva a 24.hu.

A hírportál cikke szerint „már december végén látszott, hogy a Fideszben szokatlan zavar uralkodik: miközben az ellenzéki induló, a jobbikos Kálló Gergely egy nap alatt leadta az induláshoz szükséges aláírásokat, a kormányoldalon azt is nyomozni kellett, hogy ki lesz vagy lehet az ellenfél”. A Fideszben előbb Cserna Gábor korábbi dunaújvárosi polgármester indítását fontolgatták, ám a hírek szerint ő maga mondta vissza a jelöltséget, vélhetően az elvesztett önkormányzati választás miatt, ezt követően harmadikként bedobta Molnár Tibor nevét is.

Utóbbi támogatását jelzi az is, hogy a Magyar Nemzet hétfői száma nagyobb cikket közölt róla, amelyben elmondta, élvezi a térség további hét településének polgármesterének támogatását, és „tárgyalásokat folytat a kormánnyal annak érdekében, hogy a környező települések minden segítséget megkapjanak a jövőben”.

A külsős támogatás már csak azért is érdekes, mert ahogy a 24.hu is emlékeztet, ha meg is választanák Molnárt, az éppen megszigorított frakcióváltási szabályok miatt nem ülhetne be a Fidesz képviselői közé, hanem 2022-ig függetlenként kellene dolgoznia a parlamentben.

Megvan a közös ellenzéki jelölt Dunaújvárosban | Magyar Hang

Miután Pintér Tamásból polgármester lett, időközi választáson dől el, ki lesz a térség parlamenti képviselője.

A legutóbbi, 2018-as parlamenti választáson a körzetben a jobbikos Pintér Tamás nyert négy százalékkal, ám ő a tavalyi önkormányzati választásokon 15 százalékos különbséggel győzött Cserna Gáborral szemben, és lett Dunaújváros polgármestere. Ezért kell most új voksolást tartani, s mivel a választókerület a megyei jogú város mellett további nyolc településből áll, Molnár – mint a 24.hu cikke megjegyzi – abból a szempontból érthető választás, hogy a kormányoldalnak inkább a kisebb településeken van esélye a jó szereplésre.