Mikor láttál utoljára fecskét?

Mikor láttál utoljára fecskét?

Debercsényi utcakép (Fotó: Dévényi István/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mi ez a furcsa „zaj”? Olyan ismerős, de honnan is? Nicsak, fecskék. Rengeteg. Most döbbenek rá, hogy milyen régen láttam fecskét egyáltalán, ennyit meg talán gyermekkoromban odahaza, s hogy mennyire hiányzik a hétköznapokból a csivitelésük. 

Beljebb megyünk az egyutcás faluban, újabb ismeretlen „effekt”, mert akkora a csönd, hogy a tojások érkeztét jelző kotkodács ide-oda visszhangzik a dombok között. Ezt is elhallgatgatjuk egy darabig. 

Aztán viszont irány a faluvég, mert Debercsénynek, mint zsáktelepülésnek, rendes, igazi vége van. Más viszont nem nagyon, se bolt, se kocsma, tengelygyilkos bekötőút és ötven lakó, meg béke és nyugalom, így, egy röpke pillanatra könnyen beleszerelmesedik a látogató. Hogy aztán autóba ülve keressen kisboltot, ahol kártyával is lehet fizetni, vagy csővázas gyalogturistaként átbandukoljon a szomszéd településre, mert onnan indul a busz.

De addig is jólesik a csend.

Iratkozzon fel Dévényi István Youtube-csatornájára további videókért!

Címkék: vidék, falu, fecske, Debercsény