Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szarka Gábor csütörtökön bemenne az SZFE-re, a hallgatók szerint meg fogják védeni az épületet

Szerző: | 2020. október 07., 22:28 | XB

A hallgatók által blokád alá volt színművészeti előtt tüntetnek (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

– Szarka Gábor kancellár október 8-án reggel az SZFE Vas utcai épületében megkezdi a munkáját annak érdekében, hogy biztosítsa az egyetem működőképességét, felelősséget vállalhasson az ott dolgozók munkakörülményeiért és intézkedhessen a bérek és egyéb juttatások kifizetéséről – többek közt erről számolt be Szarka és Novák Emil általános rektorhelyettes közös, MTI-hez eljuttatott közleménye, melyben arra reagáltak, az intézmény sztrájkbizottsága visszautasította ajánlatukat.

Szarkáék felidézik, hogy az ajánlat része volt az egyetem dolgozói számára biztosított 10+15 százalékos béremelés és az is, hogy a korábbi munkarendben dolgozhatnak a munkavállalók. – Miután a komplex ajánlatot nem fogadták el és a sztrájk folytatódik, így az ajánlat részei sem lépnek életbe – olvasható a közleményben.

Mint írják: bár az ajánlat elfogadásának határideje október 7. éjfél volt, „arra kérjük a hallgatókat és a sztrájkbizottságot, hogy gondolják át még egyszer a javaslatunkat és fogadják azt el, hiszen még nem késő megkezdeniük az együttműködést”.


HIRDETÉS

A vezetők közleménye azt is tartalmazza, hogy az SZFE dolgozóinak mintegy harmada a kancellárnak írásos nyilatkozatot juttatott el, amelyben rögzítik, hogy az egyetemfoglalásban nem vesznek részt, az azt szervezőkkel nem működnek együtt és Szarka Gáborral akarnak együtt dolgozni.

Az SZFE hallgatói kérik, a civilek ne próbáljanak sorfalt állni

Eközben szerda este az SZFE hallgatói önkormányzatának Facebook-oldalán azt írták: tudomásukra jutott, hogy civilek több fronton is mozgósítanak az egyetem épületének fizikai védelmére.

– Hiszünk benne, hogy az egyetemünket meg tudjuk és meg fogjuk védeni – ez a mi feladatunk, egyetemi polgároké. Köszönjük, hogy mellettünk vagytok és a jelenlétetekkel is támogattok minket, ugyanakkor azt szeretnénk kérni tőletek, tevőleges résztvevői ne legyetek egy esetleges sorfalnak – zárták soraikat.

Címkék: blokád, Novák Emil, Szarka Gábor, SZFE, Színház- és Filmművészeti Egyetem


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest