HIRDETÉS
HIRDETÉS

Origo: szabadtéri és sportrendezvényeken is kötelező lesz a maszk

Szerző: | 2020. október 22., 17:53 | XB

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes védőmaszkot visel a koronavírus-járvány miatt az Országgyûlés plenáris ülésén (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kötelező lesz a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken, sportrendezvényeken is egy hamarosan megjelenő kormányrendelet szerint – írta az Origo csütörtök délután. A kormánypárti hírportál közölte: a rendelkezés megsértése esetén büntetik a rendezőt és azt is, aki nem hordja a maszkot.

Frissítés: csütörtök este megjelent a rendelet a Magyar Közlönyben.

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV esetleges szigorításra vonatkozó kérdésére még arról beszélt, hogy nem döntöttek a maszkviselés szabályainak szigorításáról, az ötvenezres bírságot is kellően szigorúnak tartják, ami visszatartó erővel bír.


HIRDETÉS

Az RTL is arra volt kíváncsi, lesz-e további szigorítás vírusügyben. Gulyás azt mondta, egyelőre nem, de a jövőben bármi lehetséges, és egyelőre az a legfontosabb, hogy mindenki a jelenlegi szabályokat a legteljeskörűbben tartsa be.

Mi a helyzet a kültéri maszkviseléssel, terveznek ilyen intézkedést? Van-e olyan lélektani határ, ami után további korlátozások jönnek? A kérdéseket sokadikként az Azonnali tette fel. Gulyás ugyanazt válaszolta, mint korábban: nincs ilyen lélektani határ. Kültéren ilyen intézkedést olyan helyeken van értelme hozni, ahol többen vannak, erdőben például nem. Ha érkezik az operatív törzstől ilyen ajánlás, megfontolják.

Címkék: koronavírus, maszkviselés


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest