Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Index: Szigorú lezárásokról dönthetett a kormány

Szerző: | 2021. március 04., 10:09 | XB

Kijárási korlátozás koronavírus idején – rendőrök járőröznek a Normafánál (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az Index információi szerint szinte a teljes országot lezárják húsvétig a járvány terjedése miatt – írja a lap. Ez szerintük azt jelenti, hogy a következő napokban bezárhatnak az iskolák, óvodák, üzletek. Hozzátették: várhatóan ezeket a részleteket ismerteti a mai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormány egyébként nemcsak szerdán, de csütörtökön is ülésezett, ez a hivatalos koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalon is olvasható.

HIRDETÉS - AIP

Frissítés: a Kormányinfón elhangzó bejelentéseket itt követheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A lap értesülései szerint Magyarországon is életbe léphet a szomszédos Szlovákiához hasonló rendelkezés, miszerint az üzletekben kötelező lesz az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, később pedig ezeket minden egyéb zárt területen is kötelező lesz hordani. A hvg.hu arra hívta fel a figyelmet, a kormányzati lapokban ilyen információnak egyelőre nincs nyoma, megkeresték a Kormányzati Tájékoztatási Központot, hogy valóban ezt tervezik-e, de még nem válaszoltak.

Emlékeztettek: a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes arról beszélt, hogy meg kellene fontolni a plázák rövid időre történő bezárását, és az alsó tagozatosok számára is érdemes lenne bevezetni a digitális oktatást.

Tény, a járvány felfutóban van: csak ma közel 6300 új esetet regisztráltak, míg 152-en haltak meg az elmúlt 24 órában.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: járvány, koronavírus, szigorítás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest