30 fertőzöttet találtak a Lauder iskolában, digitális tanrend lesz

30 fertőzöttet találtak a Lauder iskolában, digitális tanrend lesz

Fotó: Lauder Alapítvány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Eduline értesülése szerint a Lauder Javne közösségi iskola igazgatója, Horányi Gábor ma reggel emailben értesítette a szülőket arról, hogy a középtagozatos (felsős) osztályok digitális tanrendre térnek át (vagyis számukra felfüggesztik az iskola látogatását.

Az ok természetesen a koronavírus: az intézményben 21 fertőzött diákot és kilenc pedagógust találtak, miután mindenkit leteszteltek. Rajtuk kívül három olyan tanulóról tudnak, aki már korábban átesett a betegségen.

Az iskolában működő óvoda, alsó tagozat és gimnázium osztályai továbbra is bejárnak az intézménybe. Minthogy az iskolába nagyjából ezer fő jár, az átfertőzöttség nagyjából három százalékos.

FRISS: Cikkünk megjelenése után sikerült elérnünk az iskola igazgatóját; Horányi Gábor többek között azt írta: még további nyolc koronavírusos diákot találtak.