ATV: Március 1-től sem lazít a kormány a járványügyi szigoron

ATV: Március 1-től sem lazít a kormány a járványügyi szigoron

Rendőrök járőröznek a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt kijárási tilalom idején a belvárosi Vörösmarty téren 2020. november 11-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Március 1-ig szólt a korábbi járványügyi korlátozásokról a döntés, azonban egyelőre nem lazít a kormány a szigorú intézkedéseken, az este 8 órás kijárási korláton sem – mondta egy kormányzati forrás az ATV-nek a kabinet szerdai ülése után. A csatorna forrása arról is beszélt, a nyitás kulcsa az „oltás, oltás, oltás”.

A döntés korántsem meglepő, hiszen nemrég Müller Cecília országos tiszti főorvos bejelentette, megkezdődött a koronavírus harmadik hulláma Magyarországon. Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggel pedig arról beszélt: könnyítésre egyelőre nem lehet számítani, tette hozzá, de az idősotthonokban, ahol 80 százalékban már mindenkit beoltottak, szeretnének valami megoldást találni arra, hogy látogathassák a lakókat.