Köd száll vasárnap az országra

Köd száll vasárnap az országra

(Fotó: Maksim SiSlo/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az éjszaka sokfelé képződött köd megemelkedik, rétegfelhőzet alakul ki, amire legtovább az Észak-Alföldön, Északi-középhegység vidékén kell számítani – írja vasárnapi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint a déli, délkeleti megyékben és néhol a Dunántúlon azonban még eltűnhet a felhőzet és kisüthet a nap. A borult tájakon kis eséllyel szitálás is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a tartósabban borult, ködös tájakon ennél pár fokkal hidegebb lesz.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint vasárnap is frontmentes idő várható. A párás, ködös idő, illetve gyenge fagy miatt felerősödhetnek az ízületi fájdalmak, görcsös panaszok jelentkezhetnek, sajoghatnak végtagjaink. Napközben többfelé szürke, felhős marad az idő, alacsony lehet hő- és komfortérzetünk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet. Nagy lesz a megfázásveszély. A nyirkos idő kedvez a kórokozók terjedésének, ezért erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, vasárnap reggel a nagy területen kialakuló pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Napközben felhős, de száraz időre van kilátás, helyenként előbukkan a Nap, ezért érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Néhol tartósabban megmaradhatnak a pára-, ködfoltok, érdemes nagyobb követési távolságot tartani.

Címkék: időjárás