Még enyhe időt hoz a Mikulás

Még enyhe időt hoz a Mikulás

Őszi időjárás (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap a legtöbb helyen feloszlik a hajnalra képződő köd, illetve rétegfelhőzet, és az ország nagy részén változó vastagságú fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A nyugati határvidéken azonban tartósabban felhős, párás, néhol ködös maradhat az idő. Délutántól aztán délnyugat, nyugat felől befelhősödik az ég, és estétől egyre több helyen valószínű eső, záporeső. 

A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön helyenként viharossá fokozódik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a nyugati határvidéken ennél több fokkal hidegebb lehet.

Vasárnap délutántól melegfronti hatás érvényesül, így az arra érzékenyek körében migrén, fejfájás, álmatlanság jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás. A tüneteket a sokfelé erős szél is fokozhatja, illetve ez ingerlékenységet, nyugtalanságot is okozhat – figyelmeztet az Időkép.

Címkék: időjárás