Két budapesti iskola tanárai egyhetes munkabeszüntetésbe kezdenek november 14-től

Két budapesti iskola tanárai egyhetes munkabeszüntetésbe kezdenek november 14-től

Tiltakozás Nagykovácsiban a pedagógusok rossz körülményei ellen (Fotó: Albert Enikő / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Karinthy Frigyes Gimnázium 34 tanára, illetve a szintén a tankerületünkben lévő Brassó Utcai Általános Iskola 26 tanára bejelentjük, hogy november 14-18. között személyenként változó időtartamú, de összesen egyhetes munkabeszüntetésbe – polgári engedetlenkedés vagy sztrájk – kezdünk – erről írt a 24.hu-nak kedd reggel Berta Beáta, a pestszentlőrinci Karinthy Frigyes Gimnázium pedagógusa.

A tanárok nyilatkozata szerint kötelességük szót emelni a problémák megoldása érdekében, „mert nem szeretnénk és nem is tudunk egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a leginkább érintett szereplők (tanárok, diákok, szülők) véleményét nem hallgatják meg. Nem akarunk csendben maradni, és még évekig, évtizedekig úgy tenni, mintha jól működne az oktatás! A csend nem rend!”.

Hétfőn ültek le Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral egyeztetni a pedagógus szakszervezetek, amiről a tanárok úgy nyilatkoztak: „Az idén egyáltalán nem lesz béremelés és a többi sztrájkkövetelésben sem történt előrelépés, csak egy halvány ígéretecske”.