Két hét múlva Magyarországra jön a kínai elnök

Két hét múlva Magyarországra jön a kínai elnök

Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Hszi Csin-ping kínai elnök Pekingben 2023. október 17-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két hét múlva, május 8-a és 10-e között Magyarországra látogat Hszi Csin-ping kínai elnök – jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a magyar gazdaságnak és így Magyarországnak is az az érdeke, hogy minél többekkel ápoljunk jó gazdasági viszonyt, ráadásul Kína a világgazdaságban ma jelentős erőt képvisel, sajnos már erősebbet az Európai Uniónál. – A gazdasági kapcsolatokban nem érdemes ideológiai korlátokat felállítani – fűzte hozzá Gulyás Gergely.

A találkozó előkészítésén már dolgozik Szijjártó Péter külügyminiszter. Kína kapcsán a legtöbbeknek talán az akkugyárak jutnak az eszébe, az elmúlt időszakban itthon gombamód szaporodtak az ilyen beruházások. És bár több helyen zajlottak civil tiltakozások, eredményre ezek nem vezettek.

Címkék: Kína, Hszi Csin-ping