Néhány fontos részlet derült ki Hszi Csin-ping magyarországi látogatásáról

Néhány fontos részlet derült ki Hszi Csin-ping magyarországi látogatásáról

Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök Pekingben 2023. októberében (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kínai külügyminisztérium felfedte Hszi Csin-ping kínai elnök európai ötnapos körútjának néhány fontos részletét. A Portfolio híradása szerint a kínai elnök először Franciaországba látogat május 5. és 7. között Emmanuel Macron francia köztársasági elnök meghívására, ezt követően május 7-én és 8-án tartózkodik majd Szerbiában, és ezután érkezik 8-án Magyarországra. Nálunk május 10-ig marad. Eközben Pécsre is ellátogathat a hírek szerint egy ottani gigantikus járműipari beruházás bejelentésére.

A magyarországi látogatás kapcsán Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár az MTI-nek azt nyilatkozta: a kínai elnök Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik Magyarországra. Az elnök május 10-ig tartó budapesti programja során tárgyalást folytat a magyar miniszterelnökkel és a köztársasági elnökkel kétoldalú politikai, gazdasági és nemzetközi kérdésekről.

A látogatás célja Magyarország és Kína államközi és gazdasági-kereskedelmi kapcsolatainak további erősítése, valamint az együttműködés kiterjesztése újabb területekre – írta közleményében a miniszterelnök sajtófőnöke.