Nyilvánosságra hozták a southporti késelő nevét, aki három kislányt ölt meg

Nyilvánosságra hozták a southporti késelő nevét, aki három kislányt ölt meg

Southport, 2024. július 29.
Helyszínt biztosító rendőr 2024. július 29-én, miután egy férfi nyolc embert megkéselt az északnyugat-angliai Southport Meols Cop középiskolájában. Az áldozatokat kórházakban ápolják, a támadót őrizetbe vették.
MTI/EPA/Adam Vaughan

Fotó: Adam Vaughan

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilvánosságra hozták a nevét annak a 17 éves fiúnak, akit három kislány meggyilkolásával vádolnak egy Taylor Swift-tematikájú táncórán az angliai Southportban, írja a Guardian.

A támadással a 17 éves Axel Rudakubanát gyanúsítják, aki ellen csütörtökön emeltek vádat az egyik liverpooli bíróságon három gyilkosság, tíz gyilkossági kísérlet miatt, valamint azért, mert a támadáskor egy konyhai hámozókést találtak nála. A 17 éves fiatal ruandai szülők gyermeke, ugyanakkor már Nagy-Britanniában született. Az Egyesült Királyságban a hatályos törvények szerint a 18 évnél fiatalabb támadókat tilos név szerint megnevezni a sajtó munkatársainak. A liverpooli koronabíróság bírája azért döntött mégis az anonimitási rendelet feloldása mellett, mert Axel Rudakubana augusztus 7-én tölti be a 18. életévét, és ha továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a fiatalt nem nevezhetik meg nyilvánosan, az további álhírek terjedéséhez vezetne, és sérülne a hiteles tájékoztatás joga. Az Egyesült Királyság egyes részein zavargások történtek ki, miután hamis állítások terjedtek el online, többek között arról, hogy egy muszlim bevándorlót tartóztattak le a gyilkosságok miatt.

 

Címkék: gyilkosság, Southport