Stabil, de továbbra is súlyos Robert Fico állapota

Stabil, de továbbra is súlyos Robert Fico állapota

A merénylet utáni pillanatok (Forrás: Denník/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Stabil, de továbbra is súlyos Robert Fico állapota – erről számolt be közös szombati sajtótájékoztatóján Robert Kalinák miniszterelnök-helyettes és Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter. A nyilatkozatot a besztercebányai Roosevelt kórházban tett látogatás után tették.

Kalinák közölte, Robert Fico eszméleténél van, egy rövid ideig pedig már beszélt is vele. A kommunikáció lehetőségei viszont a sérülések súlyosságából fakadóan korlátozottak. „Egyelőre még nem sikerült győzni” – jelentette ki a védelmi miniszterként is szolgáló Kalinák.

Egyelőre nem számolnak azzal, hogy a következő egy-két napban a kormánfőt átszállítanák valamelyik pozsonyi kórházba. Viszont elmondásuk szerint az orvosi csapat jó munkát végez, teljes bizalmukat élvezi.

A miniszterelnök-helyettes közölte azt is: a kormány politikai irányvonala nem változik, viszont a történések tükrében szükség lesz arra, hogy „rendet teremtsenek”.