Így hasadt ketté az ellenzék Ferencvárosban

Így hasadt ketté az ellenzék Ferencvárosban

Választási plakát Budapesten (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Erős karakterek találkoztak Ferencvárosban, akikből három képviselő-testület is kijönne – így jellemezte egyik forrásunk, miért durvult
el a viszony Baranyi Krisztina polgármester és képviselői között. Pedig 2019-ben átütő volt a siker: a független, de az ellenzék által támogatott Baranyi hatalmas fölénnyel váltotta le a fideszes polgármestert, ráadásul az összefogás pártjainak képviselői a 12 egyéni körzetből 11-ben nyertek. Akkor mi volt a baj?

Élhető Ferencváros, a boltoktól az orvosig minden gyalogtávra van, az egészségügyi szakellátás jó, nem kell várni sosem. Viszont egyre szemetesebbek az utcák – feleli érdeklődésemre egy helyi férfi. Mástól is hasonlót hallottunk: „szeretek itt lakni, minden közel van, de mocskos a kerület, és kevés a zöld rész”. Megint más arra panaszkodott, alig vannak parkolóhelyek, és folyamatosan húzzák fel a lakóparkokat, túlzsúfolt a kerület. Olyan is volt, aki azt emelte ki, a kulturális élet nyüzsgő, de évek óta feszültséget okoznak a kutyatartással kapcsolatos kérdések is. A kerületi vezetésen belül elmérgesedett viszony viszont a nehéz sorsú lakók helyzete kapcsán csúcsosodott ki: a rossz állapotú önkormányzati lakások miatt. A helyzet megértéséhez lássuk, milyen frontok alakultak ki.

• Kiknek az oldalán állnak az egyes pártok?
• Miért döntött úgy Baranyi Krisztina egykori főtanácsadója, Gegesy Ferenc volt polgármester, hogy elindul a kerületvezető ellen?
• Mit ígérnek a polgármesterjelöltek megválasztásuk esetén?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 25-ig kapható 2024/16. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!