„Magyar Péter teljesen felforgathatja a pártrendszert”

 „Magyar Péter teljesen felforgathatja a pártrendszert”

Magyar Péter érkezik az ügyészségi meghallgatására 2024. március 20-án (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Hetek óta nem a Fidesz, hanem Magyar Péter tematizálja a közbeszédet, ami veszélyes lehet a hatalom számára. Még ha a politikai elemzők szerint nem is ér fel az őszödi beszéddel az a hangfelvétel, amelyet Magyar Péter tett közzé. A hanganyagon volt felesége, Varga Judit akkori igazságügyi miniszter lényegében arról beszél, hogy „Rogánék” manipulálták a Völner–Schadl korrupciós ügy nyomozati iratait. Az ügyészség cáfolja az állításokat. Bár Magyar Péter korábban azt mondta: további bizonyítékai is vannak, a Magyar Hangnak most arról beszélt: előbb meg akarja várni, hogy mit kezd az ügyészség a mostani hanganyaggal. Varga Judit közben 16 év házasság, majd válás után azzal vádolja volt férjét: erőszakosan viselkedett vele, „terrorizálta”.

Sokaknak az volt az első reakciója, hogy kevésnek minősítették azt a hangfelvételt, amelyet Magyar Péter kedd reggel hozott nyilvánosságra, de valójában nagyon is súlyos állítások hallhatók benne. A beszélgetésben – amelyet elmondása szerint – 2023 januárjában, otthonukban vett fel, volt felesége, Varga Judit akkor még igazságügyi miniszter súlyosan terhelő dolgokat állít „Rogánékról”, vagyis Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterről és köreiről. Bár a pártalapításra készülő Magyar Péter utalt arra, hogy több bizonyíték is a birtokában lehet, már az első hangfelvétel közzétételét is nagy várakozás előzte meg. Nagy Attila Tibor politikai elemző a Magyar Hangnak azt mondta: a felvétel tartalma nyilvánvalóan komoly aggályokat ébreszthet, de csak azokban, akik fontosnak tartják, hogy a büntetőeljárások tisztességesen, jogállami keretek között folyjanak.

• Miért ér fel egy „őszödi beszélgetéssel” a Magyar által közzétett hangfelvétel?
• Mit gondolnak az elemzők, „hullhatnak még fejek”?
• Mi marad a Fidesz kampányából?
• Mit árul el a kormány kommunikációja?
• Mit mond Magyar Péter a terveiről?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap április 4-ig kapható 2024/13. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Magyar Péter