Merre tartson Magyarország? Nem kerülhetünk még egyszer egy rossz, egyben vesztes oldalra

Merre tartson Magyarország? Nem kerülhetünk még egyszer egy rossz, egyben vesztes oldalra

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (j) Brüsszelben a szövetség rendkívüli csúcstalálkozóján 2022. február 25-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Újabban lépten-nyomon azt halljuk kormányoldalról, hogy új világrend van születőben, hogy fenyeget a „blokkosodás,” de mi, magyarok, ebben nem akarunk részt venni. A „háborús lázban” élő Nyugatot nem követjük, mi (és Kína, meg talán a Vatikán) a „béketáborhoz” tartozunk, az Ukrajnának nyújtott segítség, fegyverszállítások csak meghosszabbítják a háborút, a szenvedéseket. Ami nehézség (infláció, magas élelmiszer- és energiaárak) tapasztalható, azt a háború, illetve az arra adott rossz reakciók, „az elhibázott brüsszeli szankciós politika” okozza. Ha nem vigyázunk, még „belesodródhatunk” az orosz–ukrán háborúba, ami pedig világháborúhoz vezethet, ha Washington és Moszkva az ukránok feje fölött tartott tárgyalásokkal nem zárja le a jelenlegi fegyveres konfliktust.

Helytálló ez a helyzetleírás? Szerintem nem, és ha nem, akkor nem jött-e el az ideje félreverni a harangokat ebben az országban?

Rossz volt az 1990-től a 2000-es évek elejéig tartó „új világrend”?
ha a Nyugat és a Kelet összecsapna, ki lehet abból maradni?
A kormány makacssága igen sokba kerül az országnak

A teljes cikket a
Magyar Hang március 31-én megjelent, 2023/13. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!