Százmilliós ingatlancsalásban lehet érintett egy beteg gyerekeknek gyűjtő alapítvány

Százmilliós ingatlancsalásban lehet érintett egy beteg gyerekeknek gyűjtő alapítvány

A Sanitatem Alapítvány székhelye a Mártonfa utcában (Fotó: Google Street View)

Súlyosan beteg gyermekekre, ukrán menekültekre hivatkozik a Sanitatem Alapítvány, ám az üres ingatlanok valamiért jobban érdeklik a szervezetet.

Nagy jövésmenésre figyeltek fel tavaly novemberben a lakók abban a Mester utcai társasházban, amelyben szerkesztőségünk is működik. A második emeleten jól öltözött társaság jelent meg, és akkurátusan kiürített egy elhagyatottan álló lakást. Az sem zavarta őket, hogy az ingatlant korábban jegyző jelenlétében pecsételték le a társasház képviselői: egyszerűen feltépték a jelképes zárat. Mint kiderült, a társhasházunkban található, mintegy 60 milliós értékű lakást egy alapítvány próbálta birtokba venni. A gyanús ügy eljutott Magyar Hanghoz, lapunk pedig az adatgyűjtés közben egyre több részletet ismert meg a magát a beteg gyermekek megsegítőjeként hirdető, de a parlagon fekvő ingatlanok után még nagyobb elánnal kutató szervezetről: a Sanitatem Alapítványról.

• Cikkünkből kiderül, miért keltett gyanút a Mester utcai lakás új tulajdonosa
• Milyen sötét ügyek rejtőzhetnek egy jótékonykodó alapítvány álcája mögött
• Mit mond a történtek miatt kínos helyzetbe kerülő ügyvéd
• Milyen gyanúval vizsgálódik a rendőrség

A teljes cikket a Magyar Hang március 3-án megjelent, 2023/9. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!