A DK szerint Magyar Péter Dobrev Klára külsejére tett megjegyzést – reagált a Tisza Párt alelnöke

A DK szerint Magyar Péter Dobrev Klára külsejére tett megjegyzést – reagált a Tisza Párt alelnöke

Magyar Péter a március 15-i zászlóbontásán (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A DK szerint Magyar Péter ízléstelen lejárató kampányt indított Dobrev Klára ellen, a Tisza Párt alelnöke szerint viszont a Gyurcsány Ferenc vezette párt nyúlt a rogáni módszerekhez. 

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője, a közös DK-MSZP-Párbeszéd lista kampányfőnöke egy kedd esti Facebook-posztban bírálta Magyar Péter egy hétvégi nyilatkozatát. Magyar az említett videórészletben arról beszélt: „Dobrev Klára, ilyen egészen ijesztő, de ha gyerek lennék, vagy gyerekem lenne, lehet nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben.” Ezzel kapcsolatban Molnár Csaba úgy fogalmazott: „ez az épületes mondat nem Bayer Zsolt, hanem Magyar Péter szájából hangzott el Szokolyán, a politológushallgatók táborában, ahol a Fideszből frissen kiugrott politikus éppen azt ecsetelte, mennyire taszítják a választási plakátok, különösképpen Dobrev Klára plakátja”. – Azon túl, hogy a mondat nagyon tágan kezeli a magyar nyelv kereteit, nem más, mint a Magyar Péter által Dobrev Klára ellen indított, ízléstelen lejáratókampány újabb eleme. Az első esetben lényegében lehülyézte Dobrev Klárát, most pedig a külsejére tett sértő megjegyzést a magát tisztes, konzervatív polgárnak beállító politikus. Ezt a beszédet már jól ismerjük. Ez a Fidesz stílusa, de annak is a legalja, az a szint, amit Bayer Zsoltra szoktak kiosztani még a Fideszben is. Kulturált politikusok nem beszélnek így egymásról Magyarországon, sőt sehol Európában – tette hozzá.

Erre reagált Magyar Péter szerdán reggel közösségi oldalán. – A DK jó rogáni módszerrel tegnap kivágott egy fél mondatot az egyik megszólalásomból és azt állította, hogy én Dobrev Klára kinézetére tettem megjegyzést. Hát, nem. Én arról beszéltem, hogy a politikai elit pártjai micsoda vizuális szennyezést követnek el, amikor teljesen feleslegesen teleplakátolják a gyönyörű településeinket – írta a politikus. Mint fogalmazott, javasolja a hatalmi elit tagjainak, hogy inkább merjenek az emberek közé menni, a szemükbe nézni és válaszolni a kérdéseikre. – A Tisza Párt nem költ feleslegesen pénzt (főleg nem adófizetői pénzt) plakátokra, nem csúfítja el a gyönyörű településeinket. Mi továbbra is a személyes párbeszédben hiszünk. Lépésről lépésre, tégláról téglára… – tette hozzá.

Magyar Péter a felvétel szerint arról beszélt, hogy ők nem költenek százmilliárdokat plakátokra. – Nem tudom, mikor jártatok utoljára Budapesten, én végigmentem a Deák téren autóval, egészen elképesztő, ahogy kinéz. Ott lógnak a plakátok, mint a 90-es években, azt hittem, hogy erről már leszoktunk. És a világörökség egyik részénél úgy néz ki, mint valami bazári nem is tudom micsoda. Szentkirályi Alexandra és a többiek ott lógnak ilyen különböző színekben, Dobrev Klára, ilyen egészen ijesztő, de ha gyerek lennék, vagy gyerekem lenne, lehet nem tolnám ott babakocsival, nehogy megálljon a növekedésben  – mondta. 

Az említett idézet egyébként 7:40-től tekinthető meg itt: