Audi terepjáróval ment lángosozni a vagyonzárral sújtott Völner Pál

Audi terepjáróval ment lángosozni a vagyonzárral sújtott Völner Pál

Völner Pál 2023. februárjában. Nem válaszolt az újságírók kérdéseire (Forrás: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben a korrupcióval vádolt Völner Pál több alkalommal panaszkodott az őt és a családját sújtó kiterjedt hatósági vagyonzár miatt, a volt államtitkár április végén egy Audi Q5-ös terepjáróval vitte lángosozni a családját Dunaalmáson – számolt be a 24.hu. A portál egyik olvasója fotózta le, amint a 83 millió forint kenőpénz átvételével megvádolt volt kormánypárti politikus egy prémium városi terepjáró volánja mögött megérkezik a Komárom-Esztergom megyei község vendéglátóhelyének parkolójába.

Mindez azért is figyelemre méltó, mert Schadl György volt végrehajtói kamarai elnök és Völner főszereplésével zajló büntetőeljárás során bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a volt igazságügyi államtitkárnál és családjánál. Völner fiának Porsche sportautóját is lefoglalták, miként felesége hibrid hajtású Lexus terepjáróját. Akkor a volt államtitkár lapunknak úgy nyilatkozott: „Történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg ítélet nélkül”.

Rákérdezett a lap a volt államtitkárnál, hogy mégis kinek a tulajdonában van az az Audi Q5-ös, amellyel április végén Dunaalmáson járt, illetve milyen jogcímen használja azt. A politikus jogi képviselője, Papp Gábor azt írta: „Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ügyfelem milyen családi programokon vesz részt, és ahhoz sem, hogy mivel közlekedik. A felvételek bizonyosan ügyfelem és családjának hozzájárulása nélkül készültek, amelynek a magyar jog szerint – egyelőre még – jogkövetkezményei vannak”. A szabadlábon védekező Völner és az immáron bűnügyi felügyelet alatt álló Schadl elleni fő vádpont lényege szerint utóbbi rendszeresen pénzt – 2021 nyaráig legalább 83 millió forintot – adott át Völner Pálnak, aki ezért a pozíciójából eredő befolyását Schadl érdekeinek megfelelően gyakorolta. Az ügyészség szerint a végrehajtók elnöke hét társával előzetesen megállapodott abban, hogy eléri, önálló bírósági végrehajtói kinevezést kapjanak, amiért cserébe irodájuk működéséből őket illető osztalékot részben vagy egészében visszakérte tőlük. Egy kivétellel mindegyik megvádolt végrehajtó beismerte a bűnösségét. Az ügyészség Schadl Györgyre tíz, Völner Pálra nyolc év börtönt kért beismerés esetére.