Megafonos influenszer: Karsai „kapja be”

Megafonos influenszer: Karsai „kapja be”

Karsai Dániel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Káromkodva beszélt a Megafon egyik influenszere egy élő TikTok videóban a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Karsai Dánielről.

A 444 vette észre, a felvételt, amin az influenszert arról kérdezték, hogy Sulyok Tamás államfő elutasította Karsai Dániel kérését, hogy kapjanak kegyelmet azok, aki segítik a halálos betegek életvégi döntéseinek végrehajtásában segédkezőket. Szakács István erre a következőket felelte: „Karsai Dániel kapja be... Azért, mert az életről egyedül a Jóistennek van joga rendelkezni. A Karsai Dániel annyira izél. Tehát ha annyira olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, oszt viszon' látásra.”

A Lakmusz írt korábban arról, hogy Szakács István is elvégezte a Megafon képzését, és megosztott egy fotót arról a májusi rendezvényről, ahol Szijjártó Péter megfeszített internetes harcot kért a megafonosoktól a kampányidőszakra.

Szakács István később a Facebook-on kért bocsánatot. Mint írta, megjelent egy TikTok élő videójában kivágott részlet, amiben „meggondolatlanul, egy vita hevében, durva kijelentést tettem”! „Végtelenül sajnálom ezt! Szégyellem magam miatta és ez úton szeretnék Karsai Dánieltől és azoktól akiket ez megbántott Bocsánatot kérni! A kijelentésem után az élőben azonnal korrigáltam magam. A családunkban is volt egy hasonló betegséggel küzdő rokonom, magam is ápoltam és átérzem ezt a szörnyű betegséget, ezért kitartást kívánok Karsai Dánielnek és családjának.”

A Magyar Hang nemrég Karsai Dánielnél járt, erről videót is készítettünk: