Tarr Zoltán lesz a Tisza Párt EP-delegációvezetője

Tarr Zoltán lesz a Tisza Párt EP-delegációvezetője

Tarr Zoltán a Tisza Párt kampányzáró demonstrációján Budapesten, a Hősök terén, 2024. június 8-án (Fotó: Magyar Hnag/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan formálisan még nem dőlt el, de a pártban megbeszélték, hogy ő lesz a Tisza EP-delegációvezetője – mondta Tarr Zoltán a 444-nek azt követően, hogy Magyar Péter bejelentette, hogy beül az Európai Parlamentbe.

„Praktikus okokból leszek delegációvezető. Azért, hogy Magyar Péter tudjon a magyarországi pártépítésre, mozgalomszervezésre koncentrálni. A delegációvezetés alapvetően adminisztratív tevékenység” – fogalmazott a portálnak. A 444 azért kereste meg, mert a választás éjszakáján azt mondta nekik, hogy ő lesz a delegációvezető, de akkor még úgy volt, hogy Magyar Péter itthon marad.

Tarr Zoltán hozzátette, hogy a pozíciót hivatalosan a Tisza képviselőcsoportjának formális megalakulása után, a csoporton belüli választás kimenetele szerint tölti majd be, de addig ügyvezetőként viszi a pozícióhoz kapcsolódó ügyeket, a bizottsági munka kedden már el is indult. Szerinte nem rontja pártja esélyeit a tény, hogy nem Magyar Péter vezeti majd a delegációt, a politikai egyeztetések súlyát ez semmiben sem befolyásolja. Ugyanis a lényeges kérdéseket egyéb megbeszéléseken kell tisztázni. Az európai parlamenti munka pedig többféle úton is eredményes lehet.

Magyar Péter kedd este jelentette be, a hétfőn indított szavazás eredményének megfelelően, hogy felveszi az európai parlamenti mandátumot. De hozzátette, hogy ez nem olyan döntés, ami öt évre szól. Mint kifejtette, igyekszik a minimálisra szorítani a Brüsszelben töltött időt, mert az EP-képviselői feladatok mellett szeretne kellő időt fordítani a pártépítésre és arra, hogy a Tisza Párt felkészüljön a 2026-os választásokra. Közölte azt is, ha az európai parlamenti feladatai veszélyeztetnék a pártépítést, akkor lemond mandátumáról. 

Elmondta, tudja, hogy van olyan, aki csalódott a döntése miatt, őket arra kérte, hogy fogadják el ezt és értékeljék, hogy Brüsszelben, a néppárti frakcióban nagyon komoly kapcsolatrendszer és tapasztalat áll a Tisza Párt rendelkezésére, ami felbecsülhetetlen támogatás a 2026-os választásokra való felkészülésben. Bejelentette azt is, hogy fél év múlva megismétli a szavazást arról, hogy maradjon-e képviselő, vagy adja vissza mandátumát. Magyar Péter beszélt arról is, hogy döntése nem a pénzről szól. Egy EP-képviselő fizetése 8 ezer euró, ennek a felét minden hónapban fel fogja ajánlani jótékonyságra.