Rajtunk kívül csak egy uniós országot nem tekint erkölcstelennek a Kreml

Rajtunk kívül csak egy uniós országot nem tekint erkölcstelennek a Kreml

Emberek gyülekeznek az orosz zászlóval díszített Szenátusi Palota kupoláján, amely a Kreml egyik fő épülete Moszkva központjában 2023. május 3-án (Fotó: AFP via Europress)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök jóváhagyta „az orosz szellemi és erkölcsi értékekkel ellentétes, destruktív magatartást tanúsító” országok listáját – írja a Portfolio a TASZSZ nyomán. A Kreml listáján 47 olyan ország és terület szerepel, amelyek olyan politikát folytatnak, amely destruktív neoliberális ideológiai hozzáállást erőltet, amely ellentmond a hagyományos orosz szellemi és erkölcsi értékeknek. A listán ott találjuk az USA-t, az Egyesült Királsgágot, Japánt, az EU és a NATO tagállamait, kivéve Magyarországot, Szlovákiát és Törökországot.

Moszkva szeret efféle listákat összeállítani. Több Oroszországgal barátságtalan államokat felsoroló lajstromot is készítettek az elmúlt években. Van olyan is, amin (az EU részeként) Magyarország is szerepel.

 

Címkék: Magyarország, Kreml