Publicisztika

Orbán 60: elrontott köszöntő, a rendszer szimbóluma

Orbán 60: elrontott köszöntő, a rendszer szimbóluma

Alighanem egyetlen egy köszöntő gesztus sem írja le majd olyan tökéletesen, hogy milyen is a kormányfő nevével jelzett rendszer és időszak, mint a keddi napon publikált, egy nappal előrehozott, gratuláló Facebook-posztok és azok eltűnése.
A NER „cselei”

A NER „cselei”

Az orosz tea se rossz, a többszörösen ezt választók beleférnek a középmezőnybe, de a grúz tea kedvelése már fogós, ravasz húzás, összetett értékelést igényel.
Hapták?

Hapták?

Felmerül a kérdés, hogy a magyar hadsereg mire készüljön, melyik irányból várunk egy országunk elleni támadást. Kelet felől például? Mert hát ugye… Vagy talán nyugat felől?… Khm. Délről vagy északról? Hát… Legjobb lesz, ha abban maradunk: fölülről. Ebbe kössön bele, aki tud.
Hajnal

Hajnal

A két apa megegyezett, a gyerekeknek idejekorán szokni kell a munkát, nyáron két hét, marad idő csellengeni a vakációból elég. Tizenhárom évesen fél ötkor keltünk, apám elemében volt, kezében pohár, kanál, úgy kolompolt ébresztőt.
Lopott történelem

Lopott történelem

A baj az, hogy Magyarország nem tud a „Gyurcsány, takarodj”-ról „a könnygáz nem tanít”-ra lépni, amíg az első követelés nem teljesül, és Gyurcsány el nem takarodik. Gyurcsány Ferenc az Orbán-rendszer fedezete és tőkesúlya.