Azahriah: Ábrahámé kültelki viselkedés, Majka sosem volt intelligens

Azahriah: Ábrahámé kültelki viselkedés, Majka sosem volt intelligens

Azahriah (Fotó: Facebook/Azahriah)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Puskás Arénát háromszor megtöltő Azahriah is reagált a Puzsér Róbert és Ábrahám Róbert közti konfliktusra. Ismert, Puzsér múlt héten tett közzé Ábrahámról egy Facebook-bejegyzést, melyet szatirikus gúnyiratnak nevezett. Puzsér azon ironizált ebben, mintha korábban szeretők lettek volna, de most szakítana. A publicista lapunknak adott interjújában részletesen is beszélt a konfliktusról. Ábrahám ezt követően először a Spirit FM-hez hajtott, majd Puzsérral találkozott a Tűzoltó utcában. A Pesti Srácok munkatársa itt végül megütötte lapunk publicistáját. Puzsér a történtek miatt feljelentést tett, Ábrahámot ki is hallgatták. Munkatársunk közzétette a történtekről készült hangfelvételt, szerdán pedig ismét üzent Ábrahámnak, aki korábban azzal vádolta, hogy megvágta a hanganyagot. Puzsér szerint ilyen nem történt.

Kedden megírtuk, hogy az ügyhöz hozzászólt Majka is, gyakorlatilag kiállva a Puzsérral szembeni fizikai erőszak jogossága mellett. Az RTL erre úgy reagált, hogy a műsorvezető-rappernek magánemberként joga van a véleményéhez, ahogy a csatorna más arcainak szintén. Az ATV Csoport elnöke, Németh S. Szilárd a Media1-nek tett nyilatkozatában elítélte az erőszakot, de kritikával illette Puzsérnak a származással és nemi identitással kapcsolatos megjegyzéseit is. Úgy látja, azok biztosan nem az indulatok csillapodását szolgálták. 

Szerdán Azahriah is megnyilvánult az ügyben, Instagram-történetben kifejtve gondolatait. A zenész szerint „az a kültelki viselkedés, amivel Ábrahám reagált erre, húzza alá a legjobban, hogy a NER propagandistái messze nem egy új értelmiséghez tartoznak. Csupán felépített bábuk ők, akik az előre megírt narratívát szajkózzák unos-untalan, és amivel elég komoly morális válságba taszították az országot.” Azahriah bírálta Majkát is, amiért kiállt Ábrahám mellett, szerinte a rapper ezzel megerősítette a NER puszta létét, „propagandistái munkáját és értékrendjük helyességét.” Azahriah hozzátette még, hogy ehhez némi intelligencia is kellene, de szerinte Majkának az sosem volt, mert mindig csak a helyezkedésben és érdekei pénzre váltásában volt tehetséges. Szerinte ha mással nem is, ezzel tökéletesen illeszkedik a NER-hez. „És ha mindezt nem látja és nem is érti, az már igazán nem Puzsért minősíti…” - tette hozzá Azahriah.

Frissítés: Azahriah mondataira időközben reagált Ábrahám Róbert is, többek között felemlegetve neki, hogy Majka korábban védelmébe vette őt a toi-toi-sztori kapcsán. A Pesti Srácok munkatársa szerint Azahriah most hátba szúrta Majkát. „Sőt! Ez az Azahriah, most már azt is szentül vallja, hogy ő maga az új értelmiség. Hiszen posztjában már azt is megállapítja, hogy ki tartozik az értelmiséghez, és ki nem. Én természetesen nem. Bár ezzel olyan ajtón kopogtat, ami valójában ablak, hiszen én magam sem tartom annak, sőt kifejezetten büszkén tolom el még a gyanút is, hogy az lennék. Azahriah valószínűleg nem tudja, hogy én émelygek ettől a közegtől. Mondjuk Azahriah azt sem tudja, hogy – attól még, hogy ügyesen tudja mondani, hogy papapapapakolom a – ő sem lesz az. Ha valaki, én aztán nem nézem le azokat, akiknek egy sima általános iskolai végzettsége van, – tehát ezzel önmagában semmi gond – de azért az furán veszi ki magát ha valaki 6 osztállyal tényleg elhiszi, hogy Fáy Miklós, de legalábbis valami professor emeritus. A nagyszüleim kakasa épp ugyanúgy képes erre a mutatványra, már, ami a kotkodácsolást illeti, de mégsincs ekkora arca” – fogalmazott Ábrahám Róbert, rákérdezve arra is, Azahriah miért nem szólalt fel Magyar Péter Ötkert-incidensét követően.