Szentkirályi Alexandra újra munkában

Szentkirályi Alexandra újra munkában

Szentkirályi Alexandra az Attila úton. (Forrás: MTI/Máthé Zoltán)

Fotó: Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Karácsony Gergely máris be tudott gyűjteni magának egy elégtelent, ez pedig a város szervezésének az osztályzata” – így értékelte az MTI tudósítása szerint a Fidesz-KDNP budapesti elnöke, Szentkirályi Alexandra a hétfői forgalmi helyzetet Budapesten.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje, akit pár nappal a választás előtt léptettek vissza az LMP jelöltje, Vitézy Dávid javára, és azóta sem győzi minden arra járó fideszes politikus az alkalmasságát hangsúlyozni – Lázár János szerint például az ő jelölése az elmúlt évek egyik legjobb humánpolitikai döntése volt –, sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy szerinte Karácsony Gergelynek „nem ért véget a vakáció”, a főváros sok pontján dugó van, sok helyen nem sikerült befejezni az útfelújításokat. összehangolatlanul, több ponton sávlezárások, terelések vannak vagy éppen nagyon lassú mederben folyik a munkavégzés.

A budapesti elnök azt állította, hogy 2022-ben Karácsony Gergelyék még több mint hárommilliárd forintot fordítottak útfelújításra, ez az összeg tavaly 281 millió forintra csökkent. Szerinte ezt érdemes azzal összehasonlítani, hogy eközben a nyári jutalmak kifizetésére a városháza vezetőinek, a „haveroknak” kétszázmillió forintot „sikerült odaadni”. 

„Úgy látszik, hogy nagyon sokaknak az első igazolatlan órát mégis elintézte” – mármint Karácsony Gergely. A budapestiek ennél a „szervezetlen, kaotikus” városvezetésnél szerinte sokkal többet érdemelnek. Szentkirályi indítványozta, hogy Karácsony Gergely javasolja a Városháza vezetőinek, ajánlják fel a kétszázmillió forintot útfelújításokra.