Magyar Péter: Meghátrált a kormány, mégsem lesz Vitnyéden migránstábor

Magyar Péter: Meghátrált a kormány, mégsem lesz Vitnyéden migránstábor

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, hogy a nyilvánosság és a helyiek tiltakozásának hatására meghátrált a kormány és mégsem lesz Vitnyéden migránstábor – közölte Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke szombat este.

„Pár nap kellett, amíg kitalálták a kommunikációt. Persze most már azt hazudják, hogy ez sosem volt tervben. Nyilván ezért őriztették rendőrséggel a területet és nyilván ezért tudta mindenki így (még a rendőrség is). Semmi baj skacok, ki fogunk perelni minden előkészítő iratot és ki fog derülni az igazság. A nyilvánosság a legfőbb fegyverünk” – írta.

Ezt megelőzően Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hazugsággal vádolta Magyar Pétert. Szombat kora este a Facebookra feltöltött videójában azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök személyesen is megerősítette neki, hogy nem lesz Vitnyéd-Csermajorban migránstábor. Azt mondta: Magyar Péter egyszerűen hazudik, hergel és félelmet kelt, pont az ellen hangol, amit egyébként Brüsszelben támogat. Megjegyezte, hogy az érintett épületben eddig jogtalanul ukrán menekültek tartózkodtak, teljesen lelakva, tönkretéve azt. Az üzemeltető most ez hozza helyre – tette hozzá.

Magyar Péter pénteken hívta fel a figyelmet arra, hogy migránsokat költöztethetnek Csermajorba, majd szombaton Orbán Viktort hívta a helyszínre. A hvg.hu pedig azt írta pénteken, hogy múlt hét kedden mozgolódást tapasztaltak a helyiek a település külterületén található, bezárt csermajori iskolánál, amely 2020 óta ingyenes vagyonjuttatásként a Széchenyi István Egyetem tulajdonában áll. Az elmúlt héten kerítést húztak fel az épületek köré, az egykori tornateremből és iskolaépületből elkezdtek kipakolni, a bejáratot rendőrök őrzik. A csermajori iskola volt tanulóit összefogó közösségi oldalon megjelent bejegyzésre hivatkozva a helyi média menekülttábor építését emlegette. A portál egy héttel korábban és aznap is kereste Szalai Csaba polgármestert, aki mindkétszer azt mondta, az önkormányzatot nem értesítették hivatalosan arról, mi történik. „Lehet, hogy így lesz, de nagyon meglepődnék” – mondta. A polgármester múlt héten személyesen is elment megnézni, hogy mi is történik. Azt látta, hogy az iskolaépületből pakolják ki a dolgokat, a területet kerítés és rendőrök védik, de sem ők, sem a munkások nem voltak közlékenyek azzal kapcsolatban, hogy mi történik. A helyiek egy zárt, katonaság által őrzött tábor kialakítását emlegették.