Vitnyédre hívta Orbán Viktort Magyar Péter, hogy válaszoljon a helyieknek: lesz-e migránstábor

Vitnyédre hívta Orbán Viktort Magyar Péter, hogy válaszoljon a helyieknek: lesz-e migránstábor

Magyar Péter a Rendszerváltás - Új korszak kezdődik című rendezvényén (Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke szombaton újra arról kérdezte Orbán Viktort, hogy migránstábort nyitnak-e az osztrák határ menti Vitnyéden.

Miközben a kormánypropaganda habzó szájjal migránsozik és migráns buszoztatásról beszél, aközben arra az egyszerű kérdésre sem tudnak/akarnak válaszolni, hogy miért építenek teljes titokban migráns tábort az osztrák határhoz közeli Vitnyéden. Miniszterelnök úr, annyit sem érdemelnek a vitnyédiek és úgy általában a vidéki Magyarország, hogy a magát vidékbarátnak hazudó Orbán-kormány a szemükbe nézzen és megmondja az igazságot, hogy miközben szavakban a határok megvédéséről beszélnek, aközben több száz bevándorlót terveznek egy egykor jónevű iskola épületeibe költöztetni? – tette fel a kérdést szombati közleményében Magyar Péter.

„Miniszterelnök úr, ezek szerint mégis úgy táncolnak, ahogy Brüsszel fütyül? A vitnyédi után hol építenek még migráns táborokat? Miért az osztrák határhoz közel építkeznek? Esetleg be akarnak avatkozni az osztrák választásokba? Miért nem érkeztek meg az eredeti tervek szerint tegnap este Vitnyédre a migránsok? Csak nem azért, mert nyilvánosságra került a titkos kormánydöntés? Miniszterelnök úr, hajlandó eljönni Vitnyédre és nyilvános fórumon válaszolni a helyi lakosok kérdéseire?” – sorolta tovább a kérdéseket.

Magyar Péter pénteken írt először a vitnyédi helyzetről. „Orbán Viktor ismét hazudik. Miközben épp turbó fokozatba kapcsolja a migránsozást, hogy elterelje a figyelmet a magyar gazdaság összeomlásáról, az egészségügyi válsághelyzetről és a MÁV totális széteséséről, a kormány a helyiek információi szerint migránstábort épít a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyéden. A táborban állítólag 500 illegális migránst fognak elhelyezni a katonaság felügyelete mellett” – fogalmazott akkor.

A hvg.hu pedig azt írta, hogy múlt hét kedden mozgolódást tapasztaltak a helyiek a település külterületén található, bezárt csermajori iskolánál. Kerítést húztak fel az épületek köré, az egykori tornateremből és iskolaépületből elkezdtek kipakolni, a bejáratot rendőrök őrzik. A csermajori iskola volt tanulóit összefogó közösségi oldalon megjelent bejegyzésre hivatkozva a helyi média menekülttábor építését emlegette. A portál egy héttel korábban és aznap is kereste Szalai Csaba polgármestert, aki mindkétszer azt mondta, az önkormányzatot nem értesítették hivatalosan arról, mi történik. „Lehet, hogy így lesz, de nagyon meglepődnék” – mondta.

Frissítés: a Fidesz szerint ez csak hergelés, nem lesz migránstábor. Magyar Péter pedig azt írta, hogy meghátrált a kormány.