Meghalt a Kalocsa környékéről eltűnt 29 éves fiatalember

Meghalt a Kalocsa környékéről eltűnt 29 éves fiatalember

Fotó: Unsplash/Prateek Gautam

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dani örökre itt hagyott minket – így közölte a Facebook-oldalán édesanyja a hírt. A fiatalember másfél hete tűnt el, a szekszárdi kutató-mentők is keresték.

Ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, több tízezren osztották meg múlt héten annak a kétségbeesett anyának a bejegyzését, aki eltűnt fiát, Dánielt kereste. Annyit lehetett tudni, hogy szeptember 6-án, a kora délutáni órákban a 29 éves fia rosszul érezte magát, ezért leszállt a buszról a Bács-Kiskun megyei Kalocsa és Dusnok között. Autóval el is indultak érte, folyamatosan beszéltek telefonon, de egy ponton elveszítették, ezután már nem érték el. A kutatásba bekapcsolódott a Szekszárdi Kutató- Mentő Egyesület. Elnökük, Badacsonyi László a Magyar Hang megkeresésére korábban elmondta, hogy a kutyák a megtalált táskája és személyes holmijai alapján szagot fogtak és nagyjából tíz kilométeren keresztül tudták azt követni Fajszig, a Duna-partig. Átvizsgálták az érintett folyószakaszt is kisgéphajóval és szonárral és az árteret is átfésülték.

Édesanyja kedden este közölte, hogy megbizonyosodhattak róla, hogy fia meghalt, baleset érhette.

Badacsonyi László korábban azt is kifejtette, hogy nem lehet konkrét időpontokat mondani, hogy mennyi idő után mekkora esély van egy eltűnt megtalálására, ez rendkívüli mértékben függ a körülményektől. Az mindenesetre biztos, hogy minél hamarabb értesülnek a történtekről – de legalább 24 órán belül –, annál nagyobb eséllyel tudnak a kutyák segítségével a nyomára akadni. Persze itt is vannak olyan tényezők, amelyek nagyon megnehezítik, esetleg még lehetetlenné is tehetik a kutyák dolgát: viharos szél, nagy eső, nagy forróság, ez mind ilyen. Arra sincs egy meghatározható időpont, hogy mennyi ideig érdemes keresni, de három-négy nap után már szinte kijelenthető, hogy nem élő ember után zajlik a kutatás. Ugyanakkor Badacsonyi László hangsúlyozta, hogy általánosítani a témában nem lehet, minden nagyon függ az adott körülményektől.