Újabb robbanások rázták meg Libanont

Újabb robbanások rázták meg Libanont

Ezúttal kézi adóvevők robbantak Libanonban (Fotó: X/Azer)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tegnapit követően újabb robbanássorozat rázta meg Libanont, melynek során legalább 300 ember megsérült, kilenc pedig meghalt, jelentette a libanoni népegészségügyi minisztérium. Ahogy tegnap, ma is elektronikus kommunikációs eszközök, a Reutersnek nyilatkozó szemtanúk szerint kézi adóvevők (walkie-talkie-k) robbantak fel.

Az Al Arabiya portál szerint a legtöbben a kezükön és a hasuk környékén sebesültek meg. A robbanásokat Libanon déli részéről és Bejrútból jelentették. A robbanások nyomán több helyen tűz ütött ki. A Beka-völgyben, a Hezbollah egyik központjában is robbanások történtek, az állami média ezen a helyszínen először három halottról számolt be, ezt később módosították, ezek szerint hárman sebesültek meg.

Fotókon látszik, hogy a főváros több pontján füstoszlopok szállnak, de robbanás volt egy szidoni telefonüzletben is. A közösségi médiában terjedő fényképeken felrobbant kézi adóvevők láthatók.

A Reutersnek nyilatkozó egyik forrás szerint a kézi adóvevőket ugyanakkor szerezték be, mint a kedden robbanó csipogókat.