Halálos lakástűz pusztított Gönyűn

Halálos lakástűz pusztított Gönyűn

Képünk csak illusztráció! Mercedes 1124 Rosenbauer TLF tűzoltóautó (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lángra kapott egy egyszintes családi ház Gönyűn szerda délután – tette közzé az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A lakástűz a Deák Ferenc közben pusztított, a tűzoltók kiérkezésekor pedig már az épület első fele és a bejárata is égett. Az ingatlanban több gázpalackot is tartottak, de azokat szerencsére nem érte hőhatás.

Dóka Imre szóvivő-helyettes közlése szerint a tűzoltók a lángokat rövid időn belül megfékezték. Az oltási munkálatok közben találtak rá az épületben egy emberre, akit a gyors beavatkozás ellenére sem tudtak már megmenteni.

A baleset okát tűzvizsgálat fogja feltárni. Kiderült, az épületben nem volt füstérzékelő, miközben ezek a készülékek már a kezdeti fázisban megbízhatóan jeleznek. A katasztrófavédelem kiemelte: amikor megszólal a füstérzékelő, még lehetséges időben cselekedni, a tüzet annak kezdeti stádiumában eloltani, vagy kimenekülni és hívni a tűzoltókat.