Megszólalt a Hezbollah felrobbant csipogóival összefüggésbe hozott nő

Megszólalt a Hezbollah felrobbant csipogóival összefüggésbe hozott nő

Sebesülteket visznek kórházba viszik Bejrútban 2024. szeptember 17-én, miután robbanások történtek (Fotó: AFP via Europress/Anwar Amro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Félreértésről beszélt az a nő, akit a Hezbollah elleni merényletsorozatban felrobbant személyi hívók magyarországi gyártásával hoztak összefüggésbe. – Nem én készítem a csipogókat, csak közvetítő vagyok. Valamit biztos félreértettek – mondta a budapesti lakhelyű nő az NBC Newsnak, amelynek hírét a Hvg.hu szemlézte.

Mint emlékeztettek, a megkérdezett nő a tulajdonosa és ügyvezetője a budapesti székhelyű BAC Consulting Kft.-nek, amelyről azt állították, hogy a Hezbollah elleni merényletben használt személyi hívókat gyártotta. A magyar céget egyébként egy tajvani vállalat (Gold Apollo) nevesítette mai közleményében, mondván hogy a felrobbant csipogókat nem ők állították elő. A tájékoztatásuk alapján a vállalat egy magyarországi céggel áll licencszerződésben, az felelős a tervezésért, gyártásért és értékesítésért egyaránt. A Gold Apollo az együttműködés keretében a márkanév használatát engedélyezte. A tajvani vállalat vezérigazgatója szerint körülbelül három éve állnak üzleti kapcsolatban az európai partnerükkel, de a BAC Consulting csupán 2022 óta létezik. Lapunk e-mailben kereste a BAC tulajdonosát. Egyebek mellett arról kérdeztük, kinek értékesítette az berendezéseket, hogyan és hol manipulálhatták az eszközöket, de egyelőre nem kaptunk tájékoztatást. A cégnek működött honlapja, azonban már nem elérhető. Az Opten szerint a fő tevékenysége üzletviteli és vezetési tanácsadás. 

A cégadatok alapján a BAC árbevétele 2022-ben 257 millió forint volt, az adózott eredménye pedig közel 6 millió. 2023-ban 210 milliós forgalomról adott számot, az eredménye pedig 18 millió lett. A cégnek és a tulajdonosának egyéb kapcsolatai nem látszanak a cégadatbázisban. Mint arról beszámoltunk, a kedden elkövetett merényletsorozatnak 9 halálos áldozata és 2750 sérültje van Libanonban, köztük számosan a Hezbollah szervezethez tartoztak.