Feljelentést tettek a Hezbollah felrobbant csipogóinak esetleges magyar szálával kapcsolatban

Feljelentést tettek a Hezbollah felrobbant csipogóinak esetleges magyar szálával kapcsolatban

Novák Előd elment az érintett céghez (Forrás: Mi Hazánk/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Terrorizmus bűnsegédlete és robbanóanyaggal visszaélés miatt feljelentést tett Novák Előd a Libanonban több ezer sérüléssel járt terrorakció, a hírek szerint Magyarországon gyártott eszközei ügyében. A Mi Hazánk alelnöke emellett kezdeményezte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli ülésének összehívását.

Kedden délután Libanonban egyszerre több helyen robbantak fel a Hezbollah tagjai által kommunikációra használt személyi hívók. A merényletsorozatban 2800-an megsérültek és tizenegyen meghaltak. Érdemes felidézni, hogy az Iránból támogatott libanoni síita Hezbollah szervezet vezetője, Haszan Naszrallah sejk február 13-i televíziós beszédében arra figyelmeztette híveit, hogy okostelefonjaik veszélyesebbek az izraeli kémeknél, s felszólította őket, hogy a lehallgatás veszélyét rejtő telefonkészülékeiket törjék össze, ássák el vagy zárják ládába. Helyettük személyhívókat osztottak ki a Hezbollah tagjainak. A merényletsorozattal Izraelt és titkosszolgálatát, a Moszadot vádolják.

Magyarországi vonatkozása is van a történteknek: az eszközökön a tajvani Gold Apollo társaság márkajelzése volt, ez a cég azonban azt állította, hogy nem ők állították elő a csipogókat, hanem egy magyarországi székhelyű vállalat tervezte és gyártotta azokat. A BAC Consulting Kft.-ről van szó, amelynek tulajdonosát is sikerült elérnie az NBC Newsnak. – Nem én készítem a csipogókat, csak közvetítő vagyok. Valamit biztos félreértettek – mondta a budapesti lakhelyű nő.

A Mi Hazánk-os politikus el is ment a cég székhelyére, amely – szerinte – valójában egy telephelyszolgáltató által biztosított épület. Egyben bírálta, hogy a – szavai szerint – „Moszad budapesti fedő- vagy partnercégének székhelyén eddig sajnos nem jelent meg a Terrorelhárítási Központ, pedig házkutatás és nemzetközi elfogatóparancs is indokolt volna”.