Leszerelt ajtóval közlekedett egy vonat Mátészalkánál

Leszerelt ajtóval közlekedett egy vonat Mátészalkánál

A leszerelt ajtó félretéve (Forrás: Mátészalkaleaks/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leszerelt ajtóval, utasokat is szállítva közlekedett az egyik BZ vasúti kocsi Mátészalka irányába – írja az utasoktól származó információ alapján a Mátszalkaleaks. A civilszervezet Facebook-oldalán azt közölte, hogy a 2024. szeptember 11-én, 12 óra 18 perckor Vásárosnaményból induló, Fehérgyarmatig közlekedő, két motorvonatból álló szerelvény egyik kocsijának az ajtaja meghibásodott Ópályi állomáson, és mivel megjavítani nem volt lehetséges helyben, ezért azt leemelték. Az utas elmondása szerint a leszerelt ajtót az előtérbe helyezték, és a vonat folytatta útját, a hibás vasúti kocsin pedig utasok foglaltak helyet. Kérdéseinket elküldtük a MÁV-nak az üggyel kapcsolatban, például azt, hogy mi a protokoll arra az esetre, ha menet közben leesik egy vasúti kocsi ajtaja?

Kedden két mozdony égett ki az ország vasútjain, amin egyre sűrűbbek a gondok, annyira, hogy akár egyetlen nap alatt bekövetkező néhány baleset az egész vasúti közlekedést meg tudja bénítani. Vitézy Dávid szerint ebben Lázár Jánosnak nagy felelőssége van, lapunknak adott interjúban közlekedési szakértő arról beszélt, hogy szerinte le is kellene mondania az építési- és közlekedésügyi miniszternek.