Orbán Viktor másodfokon is elveszített egy sajtópert

Orbán Viktor másodfokon is elveszített egy sajtópert

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostor erkélyén (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korábban első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék után a Fővárosi Ítélőtábla bírói tanácsa is elutasította kedden Orbán Viktor miniszterelnök az egyébként NER-közeli, Economx című gazdasági portál ellen indított keresetét – közölte a perről tudósító Média1.

Mint arról a médiaügyekkel foglalkozó portál és lapunk is beszámolt, Orbán Viktor azután indított sajtópereket számos magyar sajtótermék ellen, hogy azok közölték Hans Reisch, a SPAR vezérigazgatójának a Lebensmittel nevű osztrák élelmiszeri lapban megjelent szavait. Az élelmiszerlánc vezetője azt mondta, hogy Orbán Viktor oligarchái miatt menekít ki a tőkét Magyarországról, valamint kijelentette, hogy „Orbán Viktor már kérte a kereskedelmi multitól: engedje meg rokonának, hogy befektessen a magyar leányvállalatba”.

A Fővárosi Ítélőtábla egyelőre szóban kihirdetett másodfokú, az írásba foglalás után jogerőssé váló ítélete az elsőfokú döntést teljes egészében helyben hagyta. Emellett, az abban foglaltakon túl további 25 ezer forint fellebbezési perköltség és 48 ezer forint állami fellebbezési bírósági illeték megfizetésére kötelezte Orbán Viktor miniszterelnököt mint magánszemélyt.

A K-Monitor összefoglalója szerint az Economx kiadója a www.napi.hu Online Kft., melyet az Indamedia Network Zrt.-n keresztül Ziegler Gábor és Vaszily Miklós tulajdonolnak 50-50 százalékban. Vaszily Miklós számos ponton kapcsolódik Mészáros Lőrinc médiaérdekeltségeihez, volt ő már a Mészáros-féle Echo TV vezérigazgatója is.