Újabb lépést tett a BRFK a maszk nélkül köhögő, gyermekintenzíven járt ellenőr ügyében

Újabb lépést tett a BRFK a maszk nélkül köhögő, gyermekintenzíven járt ellenőr ügyében

Budapesti Rendőr-főkapitányság (Kép: BRFK)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy felháborodást keltett nemrég, hogy egy kormányhivatali dolgozó bár köhögött, maszk nélkül végzett járványügyi ellenőrzést a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) gyermekintenzív osztályán, ahol leginkább szívsebészeti beavatkozásra váró, illetve a műtéten már átesett újszülöttek vannak. Két nappal később végül maga az érintett közölte, szamárköhögéssel kezelik. A hírről elsőként beszámoló Népszava cikke nyomán a Magyar Hang a rendőrséghez fordult még múlt hétvégén, hogy megtudjuk, érkezett feljelentés-e az ügyben. – A hivatkozott üggyel kapcsolatban feljelentés nem érkezett, a sajtóban megjelent eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálja – írták korábban.

Lapunk szerdán ismét érdeklődött a vizsgálat állásáról a hatóságnál, ahonnan már azt a választ kaptuk: az esettel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentés kiegészítést rendelt el. További kérdésünkre arra is kitértek, a feljelentés kiegészítést a BRFK hivatalból rendelte el. A vonatkozó törvények szerint az ügyészség vagy a nyomozó hatóság a feljelentés kiegészítését akkor rendeli el, ha a rendelkezésre álló adatok alapján a nyomozás elrendeléséről, a feljelentés elutasításáról, illetve az ügy áttételéről nem lehet dönteni. A feljelentés kiegészítésének határideje egy hónap.

Címkék: BRFK, szamárköhögés