A fideszesek elvonnák a leendő polgármester jogköreit Pokorni kerületében

A fideszesek elvonnák a leendő polgármester jogköreit Pokorni kerületében

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere beszédet mond a Kodály Mûhely átadásán a budapesti Városmajorban 2024. február 21-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pokorni Zoltán fideszes polgármester vezette XII. kerületi képviselőtestület megnehezítené a dolgát – erről számolt be a kutyapártos Kovács Gergely megválasztott polgármester.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke arról posztolt hétfő este, hogy összehívott a kerületből távozó Fidesz szerdára egy testületi ülést, „ahol megszavazzák még gyorsan a számunkra legfontosabb döntéseket”. Ezek pedig Kovács szerint a következők: „Módosítják az építési szabályzatot, hogy Tiborcz István megépíthesse az irodaházát a Mártonhegyi úton. Megszüntetnek négy hivatali pozíciót, hogy osztogathassák még a megfelelő végkielégítéseket. Elvonják október 1-től az új polgármester összes jogkörét, amit csak tudnak.” Hozzátette ehhez, hogy „és még ezek csodálkoztak, hogy elveszítették a választást”.

Ismert, az újonnan megválasztott polgármesterek és képviselőtestületek csak október 1-jétől veszik át a hivatalokat, addig a leváltott településvezetők irányítanak.