Gyurcsány Ferenc: Megküzdünk

Gyurcsány Ferenc: Megküzdünk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Győzni fog, amit mi képviselünk, megküzdünk érte – erről beszélt legújabb videójában Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke azzal kezdte, hogy háromszor kellett súlyos politikai döntést hozni az életben: 2003-ban, amikor előzetes egyeztetés után Medgyessy Péter behívta a kormányba, majd 2010-2011-ben, amikor létrehozták a Demokratikus Koalíciót. Ott akkor arról határoztak, hogy nem foglalkoznak azzal „a sok minden mocsokkal”, ami akkorra felgyülemlett, mert megoldódik magától. Most pedig az a helyzet alakult ki, hogy rájöttek, kár volt annak az illúziónak a hibájába esni, hogy majd elpárolog a mocsok. Azt egyébként nem fejtette ki részleteiben, hogy pontosan milyen mocsokról, kinek a mocskáról is beszél. Mindenesetre azzal folytatta, hogy „bele kell állni”. Ebben nekik is változni kell és azokkal is megküzdenek „akik ezt a mocskot napról napra idehordják”.

Okfejtését a Gladiátor című film felidézésével folytatta, amelyben az volt a megoldás, hogy „összedolgoznak” az ellenfél ellen. Elmondása szerint a DK ezt üzente mindvégig az Orbánnal szemben álló ellenzéknek, hogy ha összedolgoznak, nagyobb esélyük van. Ezt azonban az ellenzék nem értette meg, elég csak megnézni, hogy a pártok és vezetőik hová jutottak az elmúlt tíz évben.

Gyurcsány Ferenc ezek után arról beszélni beszélt, hogy nemcsak túlélni akarják és nemcsak a Demokratikus Koalícióról szól ez a történet. – Arról szól, hogy győzünk-e, Magyarországnak az a fele, ami szembemegy mindazzal a hazugsággal, mérgezettséggel, fertőzöttséggel, amit Orbán teremtett – fogalmazott, hozzátéve: „nincs kisebb ambíciónk annál, hogy győzzön az a típusú normalitás, tisztességesség, hazafiasság, amit mi képviselünk”.

Emlékezetes, a DK az MSZP-vel és a Párbeszéddel közösen az európai parlamenti választáson 8,03 százalékot ért el – így két képviselőt küldhet Brüsszelbe a jelenlegi négy helyett –, a Fővárosi Közgyűlésben pedig hét képviselőjük lehet októbertől. Bő két héttel a választások után Gyurcsány Ferenc egy videóban jelentette be, hogy mindezek ellenére sem mond le sem ő, sem a DK vezetése.