Somogyi András: Sajnálom, hogy pártkatonák vannak pozícióban

Somogyi András: Sajnálom, hogy pártkatonák vannak pozícióban

Somogyi András humorista (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mégis fellép Kecskeméten és Sopronban Somogyi András humorista, de nem a helyi művelődési központok intézményeiben, ahol azt nem engedélyezték neki – közölte szombaton a Facebook-oldalán.

„Mielőtt könnyes szemekkel ünnepelnénk örömünkben az Orbáni jogállamot, mert végre felléphetek Kecskeméten és Sopronban, szeretném jelezni, hogy a helyzet változatlan, ugyanis Sopronban a Liszt Központban és annak tagintézményeiben továbbra sem enged termet bérelni az intézmény igazgatója Dunaveczki Anikó, így a moziban vagyok kénytelen megtartani az estemet. Kecskeméten pedig a Hírös Agóra igazgatója Barta Dóra odáig ment, hogy megzsarolt és azt kéri tőlem, hogy mossam őket tisztára és hazudjam azt nektek, hogy eddig is bármikor felléphettem volna náluk. Ha ezt megteszem nekik, akkor esetleg létrejöhet egy előadás a jövőben. Természetesen ezek után be sem teszem hozzájuk a lábam, de szerencsére a Három Gúnár Rendezvényház lehetőséget biztosított nekem, hogy elvihessem nektek a műsoromat” – írta bejegyzésében a humorista.

Hozzátette, hogy „sajnos mindkét esetben kényszermegoldásról beszélhetünk”, ugyanis a műsora dramaturgiája igényli a színházi körülményeket, de így is megoldja. „Sajnálom, hogy pártkatonák vannak pozícióban, akik két lábbal tiporják a jogállamiságot, a kultúrát. Kecskemét vezetése méltatlanná vált, hogy »városukban« a Szövetség teret néhai nagyapám, Somogyi Árpád szobrászművész alkotása díszítse. A szoborcsoport ott áll a gazban megrongálva, szétlopva, ahogy az országunk is” – tette hozzá.

Somogyi Andrással 2022-ben készítettünk interjút, melyet itt olvashat.