Nincs, aki most meg merné hívni Magyar Pétert

Nincs, aki most meg merné hívni Magyar Pétert

Orbán Viktor kormányfő és Pásztor Bálint a Karmelita kolostorban 2023. november 10-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Odáig süllyedt a politikai élet Vajdaságban, hogy ebben a pillanatban nincs olyan politikai szereplő, aki meghívhatná ide a Tisza Párt alelnökét – mondták el lapunknak a Vajdasági Magyar Közéleti Piknik résztvevői Zentán. Azért gyűltek össze, hogy megbeszéljék a szerbiai és magyarországi választások után a kialakult helyzetet.

A Vajdaságból 40 ezer szavazat jött, ami nem túl nagy eredmény, mondom is innen, üzenem Pásztor Bálintnak: sokkal több szokott lenni. Valószínűleg ott is árad a már Tisza, csak még nem tudtuk úgy elérni ezeket az embereket – mondta a Klubrádiónak a választások után Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt alelnöke, aki az utóbbi időben többször beszélt a határon túli magyarok körében is tapasztalható elégedetlenségről. Miután a Szabad Magyar Szó közéleti portál a szerbiai önkormányzati választásokat követően arról írt, hogy a Pásztor Bálint vezette Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) a hatalomátvétel helyett inkább szavazatvesztést szenvedett el, a párt elnöke a Facebookon élesen kikelt az általa idézőjelbe tett független, tárgyilagos, oknyomozó, „úgynevezett újságírók” ellen, és ellendrukkereknek nevezte őket. Mint a zentai pikniken megtudtuk, a független média képviselői fenyegetésként élték meg Pásztor mondatait egy olyan környezetben, ahol mostanra a VMSZ a Fidesz szövetségeseként gyakorlatilag kiszorította az összes magyar riválisát, miközben a Szerb Haladó Párt éppen az ő kárára terjeszkedik. Milyen esélyei vannak ilyen körülmények között a vajdasági magyar szavazók körében a Tisza Pártnak?

• Milyen esélyei vannak ilyen körülmények között a vajdasági magyar szavazók körében a Tisza Pártnak?
• Miért lenne nehéz helyzetben Vajdaságban Magyar Péter?

• Kikkel szövetkezhetne a Tisza Párt alelnöke?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap június 27-ig kapható 2024/25. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!