Rossi marad és üzent azoknak, akik kudarcnak tartják a magyar Eb-szereplést

Rossi marad és üzent azoknak, akik kudarcnak tartják a magyar Eb-szereplést

Marco Rossi szövetségi kapitány (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Marad Marco Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitánya – közölte szerdán a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). Felidézték, hogy az elmúlt időszakban a hírekben és aggódó szurkolók beszélgetéseiben is felmerült, hogy vajon Marco Rossi folytatja-e munkáját az Európa-bajnokságot követően. A szurkolók számos módon biztosították támogatásukról a szövetségi kapitányt, még támogató demonstrációt is szerveztek péntek délutánra.

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor a napokban egyeztetett a kapitánnyal, és a szövetség töretlen bizalmáról biztosította. – A magyar válogatott előtt álló következő feladat a Nemzetek Ligája idén őszi küzdelmeinek, majd pedig a vb-selejtező sorozat sikeres megvívása, melyeket az MLSZ és az elnökség maximális támogatása mellett Marco Rossi szövetségi kapitány irányít majd – jelentette ki Csányi Sándor az MLSZ elnöke.

Az MLSZ tájékoztatása szerint Marco Rossi megköszönte a támogatást, és jelezte, hogy az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével. – Németországban megtörtént az Eb lezárása, amelyre a továbbjutásról való lecsúszás miatt érzett csalódottságunk ugyan rányomta a bélyegét, de semmi drámai nem történt és nem is volt kétséges, hogy a munkát folytatjuk! Számtalan nagyszerű eredményben volt részünk együtt, így nem is kérdés, hogy újabbak elérése a célunk - ahogy a szlogenünk is mondja: csak együtt – fogalmazott Marco Rossi.

A szakember közben a Facebook-oldalán „tisztázta a dolgokat”. Szerinte ugyanis akik most azt mondják, hogy a magyar csapat kudarcot vallott az Eb-n, „nyilvánvalóan nem objektívek, és sajnos azt kell mondanom, rosszhiszeműek”. Az a tény ugyanis, hogy az elmúlt években a csodával határos eredményeket ért el a csapat és gyakran meggyőző teljesítményt nyújtott, nem szabad, hogy eltorzítsa a valóságot. Marco Rossi sajnálatosnak nevezte, hogy „még Magyarországon is van egy kis százaléka az embereknek, igaz nagyon kicsi, akik előbukkannak, amikor azt hiszik, hogy léket kapott a hajó”. Nem gondolja, hogy bárkinek szégyenkeznie kellene emiatt a válogatott miatt.