Havonta 4,6 millió forintot ajánlanak fel jótékonysági célokra a Tisza Párt EP-képviselői

Havonta 4,6 millió forintot ajánlanak fel jótékonysági célokra a Tisza Párt EP-képviselői

Manfred Weber és Magyar Péter Budapesten 2024. június 14-én (Fotó: AFP via Europress/Kisbenedek Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Jómagam az európai parlamenti fizetésem felét, a Tisza Párt további hat képviselője minden hónapban félmillió forintot ajánl fel jótékonysági célra” – írta Magyar Péter friss bejegyzésében. A politikus a maga részéről már júniusban felajánlotta fizetése felét, amikor az Európai Néppárt frakciója befogadta pártját.

Mint mostani posztjában hozzátette, a követők minden hónap első napjaiban dönthetnek egy szavazáson arról, hogy melyik alapítványt/egyesületet/jótékonysági célt támogassák a mintegy 4,6 millió forintból. 

Magyar Péter először akkor jelentette be a saját felajánlását, amikor az Európai Néppárt frakcióülésén 97 százalékos támogatást kapott az a döntés, hogy a Tisza Párt hét képviselőjét befogadja Európa legnagyobb pártcsaládjának frakciója. A Tisza alelnöke akkor beszélt arról, hogy nem tervezte felvenni az EP-mandátumot, és ezért érti a rengeteg kritikát, amit kapott amiatt, mert mégis felvette, de a Néppártban „befolyásos, nagy frakciónk van, ez nagyon sok lehetőséget nyújt nekünk”. Közölte azt is, fél év után újabb szavazást indít arról, hogy választói szerint megérte-e a mandátum megtartása, „vagy haza kell jönnöm teljes állásban”. Hangsúlyozta, hogy döntése nem a pénzről szól, emiatt is ajánlotta fizetése felét jótékony célra.

A Tisza Párt egyébként szombaton programadó rendezvényt tart, az eseményen a következő időszak céljait és mérföldköveit határozzák meg.