Kiengedték a fogházból Galambos Lajost

Kiengedték a fogházból Galambos Lajost

Börtön. Képünk csak illusztráció. (Fotó: Matthew Ansley/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Július 1-jén elhagyhatta a baracskai büntetés-végrehajtási intézményt Galambos Lajos – számolt be róla a Blikk. Múlt héten még több forrás is azt állította, hogy elutasították a zenész reintegrációs kérését, ám úgy tűnik, 14 hónap után végül mégis kiengedték.

A Blikk úgy tudja, hajnali négykor hagyhatta el a fogházat. A bulvárlapnak otthonában azt nyilatkozta, hogy a döntést hallva kiszakadt belőle minden, amit elfojtott az elmúlt időszakban.

„Furcsamód, a következő pillanatban aztán megijedtem, hiszen 432 napon keresztül fix program szerint éltem az életem: fél ötkor keltem, meghatározott időben reggeliztem, ebédeltem, megadott időben jártam orvosi vizsgálatra. Most viszont az »ismeretlenbe«, a »bizonytalanba« kellett kijönnöm…” - nyilatkozta Galambos, aki 2023 áprilisában vonult be a Közép-dunántúli Büntetés-végrehajtási Intézetbe gáz-, villany- és vízlopás miatt.

A zenészt összesen három és fél évre ítélték, idén májusban viszont beadta a kérelmet házi őrizetre. Annak helyszínéül boldogasszonypusztai otthonát jelölte meg. Az őrizet várhatóan tíz hónapig tart, és utána a nyomkövető is lekerülhet róla.