Aranyosi Péter: Képtelen lennék arra, amit a Pottyondy Edina csinál

Aranyosi Péter: Képtelen lennék arra, amit a Pottyondy Edina csinál

Aranyosi Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

 

– Nyomasztó szembesülni a halál közeli állapotok után, kijőve a kórházból, visszatérni az életbe és azt látni, hogy itt mindenki hülye. Hát Reichert János hétről hétre megmondja, hogy mindjárt elfogyunk, és mi itt izmozunk a semmin?! – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Aranyosi Péter. A humorista a műsorában ugyan lejjebb tekerte a politikát, de kérésünkre beszélt a közéletről bőven: elmondta például, hogy szerinte miért volt szomorú és vicc is a lezajlott választási kampány. – Elég egyértelmű, hogy az a békepárti, aki a megtámadottat segíti, nem pedig az, aki ezt nem hagyja. De nálunk sikerült úgy kifordítani a valóságot, hogy ma, magukat jobboldalinak mondó emberek tudnak a Sztálin-emlékműveket állító kommunistáknak tapsolni – mondta.

Beszélt arról is, hogy a sógora a vasútnál dolgozik, és azt kéri tőlük a cég, hogy ne vonattal menjenek a munkahelyükre, mert sok lesz a késés. Majd egy németországi barátját is idézte, aki elszánt, de sikertelen küzdelmet folytatott azért, hogy elmagyarázza egy ottani gazdasszonynak, hogy miért fejlesztett a Magyar Állam Vasutak egy applikációt, ami mutatja, hogy mennyit késik a vonat. Ahogy azt sem tudta összerakni a sváb asszony, hogy minek nekünk egy olyan állami program, amelyik azt mutatja meg, hol olcsóbb a liszt. – Ott tartunk megint, mint amikor Fábry egy amerikai lánynak próbálta elmagyarázni, hogy milyen az a zacskós tej. Kiborul, büdös, savanyú, rossz szaga van már a rongynak is, amivel megtörölgetjük, és még állandóan vigyázni is kell rá, nehogy kilyukadjon. Ilyen lett Magyarország megint, mint a zacskós tej.

• Miért volt nehéz dolga Deutsch Tamásnak Brutival szemben az MTVA által rendezett vitán?
• Beszélgettek-e vajon a kormánypárti szavazók a nagyszüleik 1945-ről?
• Miért szimbolikus kicsit Aranyosi szerint a „nagy, szőrös youtuber”, Radics Peti vodkás videója?
• Mi a hasonlóság a covid és a fronton, a golyószóróból kilőtt sorozat között?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap július 4-ig kapható 2024/26. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!