Kéri László: Leszállóágban a Fidesz – Kompország

Kéri László: Leszállóágban a Fidesz – Kompország

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korábbi szárnyaló időszakához képest leszállóágban van a Fidesz Európában – erről is beszélt Kompország című műsorunkban Kéri László. A politológus szerint a közösség megtanulta figyelmen kívül hagyni azt, ahogy Orbán Viktor a vétóval fenyeget, amit csattogtatott, mint egy karikás ostort. Az a 2015 óta hangoztatott ígéret, hogy a miniszterelnök Európában meghatározó politikus akar lenni, megbicsaklott, annak ugyanakkor van jelentősége, hogy hazánk látja majd el az Európai Unió soros elnökségét.

Kéri László szerint Orbán Viktor most egy ideig még el tudja hitetni, hogy igaza volt, mert hosszútávon jelentős változások előtt áll a világ és a szuverenista politika győzedelmeskedni fog. Azonban meri állítani, hogy a miniszterelnök távolról sem olyan erős, mint azt képzeli. Az európai népek akarata megmutatta, ami ellenkezik a kormányfő várakozásával, hogy a status quo-t többre tartották, mint a radikálisok előretörését. Ez perszer nem jelenti azt, hogy Orbán Viktor kimondja, hogy tévedett, ez a szó nem szerepel az ő szótárában.

• Milyen lehetőségei vannak Orbán Viktornak az Európai Unióban?
• Van-e még egységes vezetés a Fidesznél?
• Miért épp a Fidesz jelenti a veszélyt az ország szuverenitására?
• Kik alkotják Magyar Péter bázisát?
• Mire kell felkészülnie a Tisza Párt vezetőjének?

A műsorvezető Szerető Szabolcs.