Gyurcsány Ferenc kizáratná a pártból a lemondását követelő alapítót

Gyurcsány Ferenc kizáratná a pártból a lemondását követelő alapítót

Gyurcsány Ferenc (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció elnöksége etikai eljárást kedezményezett a Gyurcsány Ferenc lemondását követelő Leel-Őssy Gábor alapító párttag ellen, javasolják a kizárását – derül ki az érintett vasárnapi Facebook-posztjából.

„Vitára hívtalak. Válaszod közvetve érkezett. Sajnálom, hogy új, harcias hozzáállásod a párton belül csak (bér) hóhérolásig, de a vitáig már nem terjed ki. Ezzel együtt, én nem futamodom meg. Véleményemet fenntartom: azzal segítenél a hazának, ha visszavonulnál. Véleményemet fenntartom: ne egy belterjes hatalmi elit döntsön sorsunkról, felelősökről, hanem a párt tagjai. Tisztelt Elnök úr! Kedves Feri! Ragaszkodom ahhoz, hogy ott legyél az általad el-, és megrendelt Etikai Bizottsági hóhéroláson. Várom, hogy rámutass, melyik mondatom, szavam, vagy betűm nem volt igaz?” – írta Leel-Őssy Gábor bejegyzésében.

A Gyurcsány Ferenc által aláírt beadvány emlékeztet arra, hogy a DK alapszabálya szerint a párt tagjainak kötelessége a párt értékeinek és alapelveinek tiszteletben tartása, valamint a párt hírnevének megóvása. Szerintük viszont Leel-Őssy Gábor olyan magatrtást tanúsított, amely ellentétes ezen alapelvekkel, és ezzel jelentős mértékben ártott a Demokratikus Koalíció megítélésének. Azt javasolják, hogy az etikai bizottság gyorsan döntsön.

Leel-Őssy Gábor a június 9-i választások óta többször is lemondásra szólította fel Gyurcsány Ferencet. Ő azonban a maradást választotta és harcot hirdetett.