Őrsi Gergely kilép az MSZP-ből

Őrsi Gergely kilép az MSZP-ből

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az én pártom Buda, valószínűleg igazából már meghoztam a döntést, hogy nem feltétlenül szeretnék az MSZP tagja lenni – mondta Őrsi Gergely II. kerületi polgármester a 24.hu-nak adott interjúban. Kérdésre válaszolva hozzátette, hogy ez pontosan mikor fog megtörténni, arról először a pártot tájékoztatja majd. A téma azért merült fel, mert egy éve már arról beszélt, hogy nincs nap, hogy ne gondolkodna a párt elhagyásán.

Azt is mondta, hogy más pártba biztosan nem lép be. „Ez nem egy konkrét párttal szembeni kritika, tényleg nem hiszem, hogy önkormányzati szinten pártpolitikának van helye és van értelme” – fogalmazott. Idézték Molnár Zsoltot, akik azt mondta, hogy az MSZP élt, él és élni fog, amire úgy reagált, hogy „én tényleg jó egészséget kívánok nekik ehhez, de ebben nem szeretnék részt venni”. Arról is beszélt, hogy minimális a kapcsolata már most is a párttal, a sajtóból értesül a hírekről.

Kérdezték Magyar Péterről is, amire így válaszolt: „Régóta mondogattam – és nem akarok most utólag bölcsnek tűnni –, hogyha ez az ellenzéki paletta ezt a teljesítményt és ezt az egymással vitatkozást hozza össze folyamatosan, akkor elkerülhetetlen, hogy egy új szereplő utat törjön magának. Régóta lehetett érezni, hogy van egy üres tér. Amikor minden választásnál az összefogás, nem összefogás, ki hányadik a listán a kérdés, akkor bizony benne van a levegőben, hogy előbb-utóbb jön valaki más. De ez már szintén az az országos politika vagy pártpolitikai mozgástér, amiből én szeretnék még ilyen elemzői szinten is kimaradni.” Az interjúból egyébként az is kiderült, hogy fideszes ellenfele, Dombi Rudolf semmilyen formában sem gratulált neki a győzelméhez.

Őrsi 2022 szeptemberében a Magyar Hangnak is nyilatkozott, ebben többek közt arról beszélt: saját választóikat árulják el azok a politikusok, akiket bár 2019-ben megválasztottak önkormányzati tisztségre, a munkájukat félbehagyva inkább a jobban fizető országos politika felé veszik az irányt. Azt is mondta, az ellenzéknek a pozíció harcok, egymás marcangolása, pedig inkább dolgozni kellene.