Túlsúlyos gép hajtott végre kényszerleszállást Ferihegyen

Túlsúlyos gép hajtott végre kényszerleszállást Ferihegyen

A British Airways Airbus A319-es repülőgépe a London Heathrow repülőtéren 2023. június 10-én. Képünk illusztráció. (Fotó: AFP via Europress/NurPhoto)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A British Airways BA 31-es Londonból Hongkongba tartó járata vasárnap a késő esti órákban egy utas rosszulléte miatt megszakította útját Budapesten és leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a Budapest Airport hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a gép a tartályokban lévő üzemanyag mennyisége miatt túlsúlyos volt, ezért a földet érést követően a fékrendszer túlhevült. Az állóhelyre való beállást követően a tűzoltók megmérték a fékek hőmérsékletét, és azonnal megkezdték azok hűtését. Miután az üzemi hőmérsékletre visszahűtötték, átadták a gépet a szerelőknek – írták.

A Budapest Airport közölte: az állóhelyen az utasok kiszállítása a megszokott módon azonnal elkezdődött, ők néhány perc alatt elhagyták a repülőgép fedélzetét. Az utasok a terminálon várják a légitársaság döntését a továbbutazásukkal kapcsolatban. A fedélzeten 273 utas, valamint 13 fő személyzet tartózkodott – olvasható. Mint írták, a torony a túlsúlyos leszállás miatt készenléti állapotot rendelt el egy időre. Az esemény kapcsán külső erők bevonására nem volt szükség, a helyzetet a Budapest Airport Létesítményi Tűzoltósága megoldotta. Az utast, aki rosszul volt, a mentők a Dél-pesti Centrumkórházba szállították.