„Nincs olyan nap”, hogy Őrsi Gergely ne gondolkodna el az MSZP elhagyásán

„Nincs olyan nap”, hogy Őrsi Gergely ne gondolkodna el az MSZP elhagyásán

Őrsi Gergely (Fotó: Őrsi Gergely / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs olyan nap, hogy ezen ne gondolkozna el az ember – így válaszolt Őrsi Gergely, az MSZP II. kerületi polgármestere arra, hogy elhagyná-e a pártot is inkább függetlenként indulna. A politikussal a 444 készített interjút.

Mint Őrsi elmondta, a fő oka annak, hogy az MSZP elhagyásában gondolkodik az, hogy őszintén hisz abban, hogy az önkormányzati politikában az országos politikának a lehető legkisebb szinten kell jelen lennie. Arra, hogy ennek nem inkább az-e az oka, hogy az MSZP évek óta mélyrepülésben van, azt felelte: ha bármelyik másik párt tagja lenne, ugyanezt az álláspontot képviselné. – Ha egy polgármester ennyi idő alatt nem tudja megmutatni, milyen értékrendet képvisel, és bebizonyítani, hogy nem pártközpontból irányítva végzi a munkáját, az már veszett fejsze nyele – vélte. És hogy az sem opció-e, hogy más párt, esetleg a DK színeiben induljon? Nem tervez átlépni. Azért szeretnék mindent megtenni, hogy az emberek belássák: helyi politikában nem kell, hogy akkora jelentőségük legyen a pártszíneknek.

Az interjúból többek közt kiderült az is, hogy a helyi MSZP-iroda helyén inkább háziorvosi és fogászati rendelőt nyitottak, és hogy a politikus Karácsony Gergely újrázását támogatja.

Őrsi tavaly szeptemberben a Magyar Hangnak is adott interjút, ebben többek közt arról beszélt: saját választóikat árulják el azok a politikusok, akiket bár 2019-ben megválasztottak önkormányzati tisztségre, a munkájukat félbehagyva inkább a jobban fizető országos politika felé veszik az irányt. Azt is mondta, az ellenzéknek a pozíció harcok, egymás marcangolása, pedig inkább dolgozni kellene.