A DK és a Momentum politikusa is bírálta Magyar Pétert, aki reagált is

A DK és a Momentum politikusa is bírálta Magyar Pétert, aki reagált is

Magyar Péter az ügyészség előtt 2024. március 26-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A momentumos Cseh Katalin és a DK-s Molnár Csaba is megszólalt vasárnap, Magyar Péter szombati, Európai Unióval kapcsolatos szavaira reagálva. 

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője arról posztolt vasárnap a Facebookon, hogy Magyar Péter a Puzsér Róberttel közös beszélgetésén a többek között általa kidolgozott uniós jogállamisági mechanizmust kritizálta, és amellett foglalt állást, hogy az uniós pénzek jogállamisági garanciák nélkül is megérkezzenek a magyar kormányhoz. Magyar emellett az Orbán-kormány demokráciafelszámolásáról szóló Sargentini-jelentés pontjainak többségét „bullshitnek” nevezte – tette hozzá Cseh Katalin. A Momentum EP-képviselője ennek kapcsán ezt írta: „Ezek szerint ő és pártjának EP-képviselői azon dolgoznak majd Brüsszelben és Strasbourgban, hogy a Bizottság ne követeljen jogállami és antikorrupciós garanciákat, adja csak oda Orbán Viktornak a felfüggesztett pénzt?” Hozzátette: „Egyedüli magyarként vettem részt a jogállamisági mechanizmus megalkotásában. A ciklus egyik legnagyobb sikerének tartom, hogy az EU sokkal több közvetlen támogatást nyújt önkormányzatoknak és civil szervezeteknek, és sokkal szigorúbb a kormányokon átfolyatott pénzekkel. Szilárd meggyőződésem, hogy ez jelenti a magyar érdekek védelmét uniós szinten, az ellenkezője pedig nem a magyarok, hanem Orbán Viktor érdekeit védi. Az, hogy Európa egy évtized semmittevése után végre felvette a kesztyűt az Orbán-kormány demokráciarombolása ellen, a momentumos képviselők munkájának is köszönhető, és erre büszkék vagyunk.”

Magyar Péter kommentben ragált Cseh Katalin bejegyzése alatt. „Sok mindenről mást gondolunk. Ez talán nem baj. Esetleg, szíveskedjen meghallgatni, mit mondtam, mielőtt posztol. Igen, én abban hiszek, hogy egy korrupt kormányt itthon kell elzavarni és nem Brüsszeltől várni, hogy visszatartsa a magyar kkv-éknak, gazdáknak, tanároknak és kórházaknak járó forrásokat, mert ezzel nem a kormányt, hanem a magyar embereket hozza még nehezebb helyzetbe” – írta.

A DK EP-képviselője, Molnár Csaba is Facebook-posztot szentelt a szombati beszélgetésnek. „Brüsszel igenis hazudik.” „Nincs ilyen, hogy egységes Európa.” „Nem jó, ha egy tagállammal szemben furkósbotnak használják a jogállamiságot.” Ezeket a mondatokat nem Orbán Viktor egyik szokásos pénteki rádióinterjújából, hanem Magyar Péter egyik tegnapi szerepléséből idézem – írta Molnár a bejegyzésében. Majd hozzátette, hogy Magyarnak és Orbánnak is üzeni, hogy „1.⁠ ⁠Brüsszel egy város. 2.⁠ ⁠Nem Brüsszel és nem az EU hazudik, hanem az Orbán-kormány. 3.⁠ ⁠A jogállamiság úgynevezett »furkósbotként« való használata a közös, általunk is elfogadott szabályok betartatása. Helyes dolog, vállaltuk, amikor népszavazással döntve beléptünk. 4.⁠ ⁠Akinek ez is sok, az nyilvánvalóan nem gondolja komolyan a szuverenitásunk ennél sokkal komolyabb megosztását, az Európai Ügyészséghez való csatlakozást. 5.⁠ ⁠A magyar érdek képviselete a világban annyira erős, amennyire az Európai Unió erős. A gyenge EU egyenlő a gyenge Magyarországgal. Mi, DK-sok, pedig maradunk, akik vagyunk: a legeurópaibb párt.”

Molnár Csabának is reagált Magyar Péter. „Esetleg hallgassa meg mit mondtam, mielőtt ilyenek leír. Hajrá, DK-Fidesz nagykoalíció” – írta hozzászólásában.